Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Журнали та продовжувані видання (1)Реферативна база даних (3)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Stefanov S$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 4
Представлено документи з 1 до 4
1.

Stefanov S. 
Pastoral constitution of "Gaudium et Spes" as the main church messianic document of the second Vatican Council in modern conditions [Електронний ресурс] / S. Stefanov // Вісник Львівського університету. Серія філософсько-політологічні студії. - 2017. - Вип. 14. - С. 85-89. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vlu_fps_2017_14_14
Попередній перегляд:   Завантажити - 156.252 Kb    Зміст випуску     Цитування
2.

Goranova Z. 
Antioxidant properties and color characteristics of sponge cakes containing functional components [Електронний ресурс] / Z. Goranova, M. Baeva, R. Vrancheva, T. Petrova, S. Stefanov // Ukrainian food journal. - 2019. - Vol. 8, Issue 2. - С. 260-270. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2019_8_2_6
Досліджено вплив функціональних компонентів (топінамбур, лушпиння какао та пшениці-однозернянки) на колір, антиоксидантні та функціональні властивості бісквітних коржів. Антиоксидантну активність бісквітних коржів оцінювали методами ABTS, CUPRAC, FRAP і DPPH. Аналіз проб також включав вимірювання властивостей кольору в системі кольоровості CIEL<^>*a<^>*b<^>* з використанням колориметра. Найменша антиоксидантна активність спостерігалася в 100-відсотковому пшеничному борошні (контроль), оціненому чотирма методами. Однак антиоксидантна активність не виявлена методом DPPH. Антиоксидантну активність борошна з какао-лушпинням порошку та печива з лушпинням какао досліджено чотирма методами для різних механізмів антиоксидантної дії. Антиоксидантна активність функціональних компонентів - порошок какао - лушпиння та цільнозернового борошна пшениці-однозернянки, що визначається CUPRAC-аналізом, склала 203,75 +- 0,55 мМ TE/г DM; 117,94 +- 0,24 мМ TE/г DM, а згідно з ABTS-аналізом - 107,5 +- 0,68 мМ TE/г DM; 520,85 +- 5,71 мМ TE/г DM відповідно. Бісквіт із 50 % цільнозернового борошна пшениці-однозернянки можна розглядати як функціональний продукт із більш ефективними антиоксидантними властивостями. Яскравість (58,50 +- 7,43), значення показників кольору a<^>* (9,90 +- 1,93) і b<^>* (26,31 +- 0,85) для контролю скоринки істотно не відрізнялися від показників бісквіту з цільнозернового борошна з пшениці-однозернянки (L<^>* = 60,48 +- 6,27; a<^>* = 9,42 +- 1,69; b<^>* = 25,68 +- 1,44), тому що каротиноїди і лютеїн надають гарне наближення до кольору, якого надає бісквіту цільнозернове борошно з пшениці-однозернянки. Колір середини м'якуша на контрольному зразку був подібним до кольору бісквіту з цільнозернового борошна пшениці-однозернянки. Згідно з результатами, бісквіт із топінамбуром (<$E DELTA E~=~6,62>) і какао-лушпинням (<$E DELTA E~=~23,53>) має загальну різницю кольорів, яка помітна для людського ока. Встановлено, що бісквіт із цільнозерновим борошном із пшениці-однозернянки має ефективні антиоксидантні властивості. Колір контрольних зразків був подібним до кольору бісквіту з цільнозернового борошна пшениці однозернянки.
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.085 Mb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
3.

Stefanov S. D. 
The paradigm of historical development of Anglicanism [Електронний ресурс] / S. D. Stefanov // Софія. - 2018. - № 1. - С. 43-46. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/sophia_2018_1_15
Попередній перегляд:   Завантажити - 374.331 Kb    Зміст випуску     Цитування
4.

Stefanov S. 
Some aspects of legal regulation of the project "Electronic court” during its implementation in the legal procedure of Ukraine [Електронний ресурс] / S. Stefanov // Evropský politický a právní diskurz. - 2016. - Sv. 3, Vyd. 1. - С. 165-171. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/evrpol_2016_3_1_28
Попередній перегляд:   Завантажити - 173.243 Kb    Зміст випуску     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського